Najveća svjetska kompanija za piće mogla bi biti sljedeći industrijski gigant koji će ući u posao sa napitkom iz konoplje. Coca-Cola tvrdi da posmatra novonastalu industriju i zainteresovana je za pića koja sadrže CBD – ne-psihoaktivni sastojak u marihuani.

Potencijalni poduhvat kompanije Coca-Cola u sektoru marihuane je u toku, jer se njihov tradicionalni posao usporava.

 

Prihodi kompanije zadnjih godina:

umsatz

Isplata Dividendi po akciji u istom periodu:

dividenden

Coca-Cola je nedavno povećala svoju dividendu 55 godina zaredom.

 

Dok prihodi padaju kompanija Coca-Cola i dalje povećava dividendu svojim investitorima. Zbog pada prihoda cijena akcije od Coca-Cole se nije znatno povećala. Zbog tih razloga kompanija mora tražiti druga područja da bi se prodaja povećala.

 

Grafikon Coca-Cole zadnjih godina:

chart

 

Kompanija Coca-Cola iz Atlante u američkoj državi Georgia je najveći svjetski proizvođač pića. Posjeduju više od 500 brendova bezalkoholnih pića, naročito gaziranih soda, sokova, čaja, kafe i energetskih napitaka. Kompanija Coca-Cola u 2017. godini ostvarila je neto prihod od gotovo 35,4 milijardi dolara. Krajnji rezultat je bio oko 2,1 milijarde dolara.

Najveći investitor Coca-Cole je trenutno kompanija Berkshire Hathaway, koju upravlja najbolji investitor svih vremena, Warren Buffet. Poslednji put je držao 9,3% od približno 4,26 milijarde Coca-Cola akcija.

 

Akcije Coca-Cole su trenutno prema zaradi kompanije skupe. Kad kompanija kroz investicije poveća prihode, tad će se i rast na berzi vratiti. Uglavnom svaki investitor se može radovati dobrim i velikim dividendama.

 

Ovo nije preporuka za kupovinu akcija od Coca-Cole. Ovdje je predstavljeno moje lično mišljenje za ovu kompaniju što ne znači da bi trebali tu akciju kupiti. U mom portfoliju se ne nalaze akcije od Coca-Cole. Zbog činjenice da mi trenutna cijena djeluje skupa ja neplaniram kupiti u narednom vremenu.

Želim vam uspješne investicije  i stalni rast dividendi